Hem, odling, mat, skog.
Bilder från Järlöv och Perstorp. 
Och lite odling mm. Jag försöker äta så mycket som möjligt som jag har odlat själv eller plockat i skogen. Blir inte så jättemycket, men det är roligt. Järlöv


Slånbärslikör från Järlöv
Slånbärslikör

SlånbärenI slånbärslikör har man ingredienserna: slånbär, vodka/brännvin och socker. Hur mycket är lite efter smak, men ungefär: 0,5 - 1 liter sprit till 1 kg bär. Och 3 dl socker till det. 
1. Plocka slånbär. Rensa och skölj. OBS! Om det inte har varit frost, så måste bären läggas i frysen minst ett dygn först för att det ska bli gött. 
2. Lägg bären i spriten i t.ex. flaskor. Det måste vara såpass mycket sprit att det minst täcker bären helt. Förslut ordentligt och låt stå i ungefär 4 veckor. Skaka om ibland.
3-4. Sila bort spriten från bären. Spara spriten och bären i olika kärl. Blanda bären med socker. Hur mycket socker man ska lägga i är efter smak. Skaka eller rör om ibland. 
5. När bären som är blandade med socker har skrumpnat, efter typ nån vecka. Då silar man i saft-sil. Det man får ut då är en väldigt söt saft/sprit-lösning. Den blandar man med spriten man sparade i steg 3-4! Nu kan man gärna låta den stå och lagras några veckor till, mörkt i rumstemp. 

Egen björnbär- och svartvinbärssylt, nybakade scones. Egen potatis, morötter, päron, rädisor, sallad, tomater och bär. Haluomi-rätten är med tsatziki med egen gurka. Korven är vegetarisk chorizo och potatismos. Potatis brukar jag få såpass mycket att det räcker till varje dag i flera veckor under sommaren. 


Egen potatis, persilja, ruccola, morötter. Plockade trattkantareller.


Skogen levererar massa goda svampar och bär: Karljohan, röksvamp, röd-murkla, rönnbär, kantareller, björnbär och blåbär och lingon. Gjorde jättegod svamp-gryta på dessa och bjöd mina vänner. Egen sylt, grönsaker och plockade trattkantareller. Kantarellerna är stekta tillsammans med spenat och ägg. 

Hittade väldigt mkt svamp ett år och gjorde massa paj och pizza och fryste in. Plus torkade en del  trattkantareller. Visste ni att solrosblad är ätbara. Fint i sallad. 

Svampsoppa gjord på torkade trattkantareller och ädelost.
Smula sönder torkad svamp. Häll på några deciliter vatten. Koka 15 minuter. Sila svampen och spara vattnet den kokat i. Hacka schalottenlök. Finfördela svampen ännu mer om det behövs, blir bäst i små bitar/smulor. Stek lök och svamp i smör. Häll över först mjöl, rör om, sedan omväxlande grädde och vattnet under omrörning. Koka upp. Lägg i en buljongtärning. Lägg i ädelost och tomatpuré. Salt och peppar. Koka ca 15 min. 


Torkade nypon för att sedan göra marmelad av.

Nybakade scones med egen nyponmarmelad. Egna bönor och tomater. 

Firar alltid med champangefrukost när dom första jordgubbarna är mogna.

Pole-studion. Mer bilder på: www.airytales.se


Avocado! =)


Avocado. 

Champagnefrukost igen. Lila bönor=) Fin plats för träning. 
Terränglöpningsrundan. 

Också från terränglöpningsrundan. 
Jag gillar inte jul-pynt, men ibland har jag en gran, och förra året hade jag det här. Bara för att jag hittade ljus med silverglitter. Brukar dock ha en adventsljusstake i fönstret, som jag ibland låter stå kvar hela året. Då ska alla människor som kört förbi här nån gång kommentera detta, för det är så konstigt och märkligt. Man kan bara inte ha en adventsljusstake på sommaren, då anses man antingen väldigt rolig, eller att man är totalt dum i huvudet. Tänk att en sån liten sak som avviker från det normala kan liksom fånga folks intresse....
Syrensaft
Jag testade att göra saft av syrener. Tyckte det var lite roligt. För att de är så vackra. Så detta var nåt av den finaste maträtten jag har gjort, men också nåt av de äckligaste=D Tydligen skulle det påminna lite om flädersaft. Men... det blev inte så lyckat. Man gör ungefär på liknande sätt som när man gör flädersaft. Koka med socker och vatten. Se ska syrenerna ska det stå i några dagar. Efter några dagar fick jag för mig att det skulle bli för mycket syrensmak. Luktade och smakade mycket syren. Så jag tog i lite extra citronsyra. Det gjorde att saften bara smakade citron och rätt surt =(
För att få färg på saften så la jag i några blåbär. Behövs bara ett par stycken för att det ska färga saften. Först var saften så fint lila. Men efter den hade stått några dagar blev den mer röd.


Jag gjorde även sirap! Skulle tydligen vara gott att ringla över glass eller använda i drinkar. Men i detta fallet så blev det så att sirapen smakade väldigt starkt av precis som syrener luktar typ. Det var lite som att äta parfym=) Eventuellt hade jag i lite för mycket syrener.
Sirapen behöll iaf den fina lila färgen!Perstorp:

Självklart Perstorpsplattan med virrvarr-mönstret i köket 😁
Jag bor under veckorna när jag jobbar i en typ av litet compactliving radhus kallad PersTorp1 med lite speciell design. Det finns 8 exakt likadana hyresrätter i 2 hus här.  

Utsikt över sophuset från "skyltfönstret" en regnig dag i hålan Perstorp =) Varför flyttade jag till Perstorp av alla ställen i världen? Den frågan är många som ställer till mig... Och det är också något jag delvis själv fortfarande undrar över 😂😉 Men det är långt ifrån det "konstigaste" stället jag har bott på! 
Här kör jag med hydroponisk odling. Har bara testat ett par omgångar. Ska försöka lära mig mer om detta och utöka mer. Det är bra att kunna odla inomhus på vintern och väldigt enkelt. Det är spenat jag helst vill ha, men det har inte gått så bra. Sallad och basilika blir bra. Basilikan får jättemycket smak, mycket god. Hade tyvärr inte tagit nån bild när de var som störst. 
Får väl bli en bad-film från Perstorp också=) Från Ugglebadet.